trygonometria
Andziula: Pomocy.. Zerknijcie Oblicz miarę konta ostrego β i wynik podaj z dokładnością do 1',
gdy:
a) 3sinβ=34
b) 2sinβ=1,3820
c)3cosβ=3√22
d) 3cosβ=2,511
e)cosβ=√55
f) 1+tgβ=12,85
g) [ sinβ−12 ] (tgβ−1)=0
17 mar 20:56
Jack: wyznacz daną funkcję i skorzystaj z tablic.
17 mar 21:09
Andziula: tylko jak wyznaczyć tą daną funkcję
17 mar 21:12
Jack: np.
3
3sinβ=
\ : 3
4
1
sinβ=
=0,25
4
z tablic mamy, że β=14,5o
17 mar 21:16
Andziula: w b mi wyszlo 0,691 a w tablicachnie ma nie rozumiem