Pomocy :(
Roksana: Asia przed matura rozwiazywala zadania testowe z matematyki (codziennie taka sama liczbe zadan)
i w sumie rozwiazala 448 zadan. Jesli rozwiazywałaby codziennie o 4 zadania wiecej, to
rozwiazalaby te zadania o 2 dni krocej. Oblicz przez ile dni Asia rozwiazywala zadania przed
matura i ile zadan rozwiazala kazdego dnia.
17 mar 20:46
driver: x←liczba dni, y←ilość zadań dziennie
x*y=448
(y+4)(x−2)=448 trzeba rozw. ten ukł.
17 mar 21:11
nati;]:
x*y=448
(x+4)(y−2)=448
x− ilosc zadan
y− liczba dni
17 mar 21:16