naprowdz
Cinu: oblicz obwod trójkata ABC, ktorego boki zawarte sa w prostych
y= −3
y= x+2
y= −6x+9
WTF?
17 mar 20:01
diunaj: narysuj to sobie w układzie współrzednych, następnie oblicz współrzedne pkt A, B oraz C
przecięcia tych prostych, oblicz długości AB AC BC i potem z herona
17 mar 20:26
Cinu: tylko jak obliczyc A B C, reszte wiem.
17 mar 21:44
Jack: po kolei... zestawiaj parami proste i licz (x y).
17 mar 21:48
Cinu: 
nie rozumiem.
18 mar 15:48
Cinu: pomógłby ktoś?
18 mar 16:08
Xter: narysuj sobie te proste w ukladzie wspolrzednych , i te ktore sie ze soba przecinaja, i zrob
uklad rownan, wyjda Ci x i y wierzcholka. I tak 3 razy. Pozniej wzorem na odleglosc 2 punktow
od siebie policz wszystkie dlugosci.
18 mar 16:16
Cinu: na serio nie rozumiem, nie wiem jak narysowac te proste jak nie mam/"nie widze"
wspolrzednych.
Prosze o dalsza wskazowke
18 mar 16:25
Cinu: help.
18 mar 16:54