średnia wieku 15 pracowników pewnej firmy wynosi 33 lata.Gdy przyjęto nowego pra
Sandra: średnia wieku 15 pracowników pewnej firmy wynosi 33 lata.Gdy przyjęto nowego pracownika średnia
zwiększyła się o 1 rok. ile lat ma nowy pracownik?
17 mar 19:25
Dziaku: A masz jakies odpowiedzi? Bo ja to bym zrobil tak:
15* 33 lata, ==> 495
16*34 lata ==> 544 −−> bo wzrosla liczba pracownikow oraz srednia wieku,
544−495 ==> 49 lat.
17 mar 19:28
m: ma 34 lata
17 mar 19:29
Sandra: nie mam odpoweidzi
17 mar 19:30
m: sposob kolegi jest ok ,ja spalilam
17 mar 19:30
Sandra: a czemu 34 lata
17 mar 19:31
m: nie,nie to moje to głupoty nie bierz tego pod uwage
17 mar 19:31
Sandra: dzieki
17 mar 19:32
m: poczekaj probuje
17 mar 19:34
m: dobrze mu wyszło tylko te równania to nie bardzo bo powinno być tak:
15*33 +X16=34
i to równanie rozwiązać i wyjdzie to samo co koledze
17 mar 19:35
Dziaku: No no dobrze etraz napisales, mi cos dzwonilo ale nie wiedzialem w ktorym kosciele

ale ja tak
robilmem zazwyczaj
17 mar 19:38
m: 
matura za pasem a ja takie gafy:0)
17 mar 19:39
Dziaku: hehe ja dopeiro 1 liceum, teraz jakbys mogl zerknac na moje zadanko dalem bo nie umiem.
17 mar 19:42
Sandra: przez ile ma tam byc
17 mar 19:43
Dziaku: Uzyj zapisu kolegi, gdyz on jest bardziej profesjonalny. umiesz chyba wyprowadzic "X"

?
17 mar 19:45
Sandra: tak
17 mar 19:48
b.: mi tam się bardziej podoba 1. sposób (Dziaka (?)) niż m, ale to kwestia gustu...
17 mar 19:52
Andziula: mialam to na maturce próbnej i tez mi wyszło 49 lat
17 mar 21:03
charli3167: x/15=33
(x+n)/16=34
x=495
x+n=544
n=49
22 mar 21:36
koleszka: odnoścnie tego co napisał charli3167, co to jest do ch*ja te x
20 lut 23:04