Kangur
Jan: Cześć Wam, startuje w konkursie Kangur

Junior III gim
Zwracam się z prośbą o jakieś wskazówki, porady jak dobrze wyjść na tym teście.(znam zakres
gimnazjum ,chodzi tu o logiczne myślenie)
Bym był bardzo wdzięczny
Dziaku: BYlem w 3 gim na Kangurze, jutro tez ide dla liceum, hmm co tu Ci doradzic. Bedziesz musial sie
pilnowac gdyz zapis czy polecenie moze cie "zgasic" a rozwiazanie jest oczywiste, pilnuj sie
b.: o ile dobrze się orientuję, to to jest test w którym zawsze jest dokładnie 1 odpowiedź
prawdziwa?
jeśli tak, to czasami można z tego skorzystać, np. gdy jest jakieś równanie i 4 odpowiedzi:
ma rozwiązanie x=0, ma rozw. x=1, ma rozw. x=2, nie ma rozwiązań
to najłatwiej może być sprawdzić, czy 0,1,2 spełniają równanie −− jeśli nie, to z testowej
natury zadana wynika, że równanie nie będzie miało rozwiązań

no i trzeba uważać, żeby się nie zagrzebać −− pilnuj czas! nie strać za dużo na jednym
zadaniu!
powodzenia