matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż na czynniki liniowe
Sandra:
rozłóż na czynniki liniowe W(x)=x
3
+5x
2
−3x−15 to ja tak policzylam x
2
(x+5)−3(x+5)=(x+5)(x
2
−3) dobrze tak to jest
17 mar 19:15
Sandra:
i jeszcze w(x)=20x
3
−x
2
−x
17 mar 19:17