kto może pomóc??
Pati: 16 * 4√6 =
17 mar 18:49
Pati: mógł by ktoś wytłumaczyć jak się mnoży te pierwiastki
17 mar 18:49
Pati: 
17 mar 19:02
Pati: wytłumaczy ktoś
17 mar 19:06
Kacper=**: 64√6
17 mar 19:07
Pati: aha to czyli mnoży się te dwie liczby a pierwiastek zostaje tak
17 mar 19:08
Kacper=**: tak dokładnie
17 mar 19:09
Pati: dziękuję a przy dodawaniu jak jest jeśli by było 32 + 16√6 =
17 mar 19:10
Kacper=**: nie da rady dodac
mozna tylko 16 przed nawias
17 mar 19:11
Kacper=**: 16(2+√6)
17 mar 19:12
Pati: hm... mam to zad i muszę obliczyć pole całkowite figury i wychodzi mi końcowy wynik 32 +
64√6 =
17 mar 19:15
Pati: może coś źle obliczyłam
17 mar 19:15
m: po uproszczeniu wychodzi 32(1+2√6) nie wiem czy o to chodzi?
17 mar 19:17
Pati: napisze co miałam obliczyć zobaczycie czy dobrze Ppodstawy = 16 hwysokość= 4√6
i mam obliczyć V objętość = 16 * 4√6 = 64√6
P ściany bocznej (prostokąt)= 4 * 4√6 =16 √6
Pcałkowite= 2*16 + 4 * 16√6 = 32 + 64√6 =
17 mar 19:27
Pati: jest to prostopadłościan
17 mar 19:29
Pati: zerknijcie bo ja się już pogubilam jaka ma być odp
17 mar 19:31