matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obwód prostokąta= 46 przekątna=15 oblicz długości boków
kokokoa:
Funkcja kwadratowa
17 mar 18:45
Luigi:
Ob = 2a + 2b
a
sin α =
c
α = 30; c = 15
1
sin 30 =
2
1
a
=
2
15
2a = 15 a = 7,5 Ob = 2a+2b 46 = 2 * 7,5 + 2b 46 = 15 + 2b 46 − 15 = 2b 31 = 2b 15,5 = b SPR: 2a + 2b = 2 *7,5 + 2*15,5 = 15+31 = 46
17 mar 23:13