ktoś pomoże??
Pati: 12 * 5√2 * 10√2 =
17 mar 18:31
Luigi: 100
17 mar 18:35
Pati: a można by było na piechotę dojść do tego wyniku
17 mar 18:38
Pati: pomoże ktoś
17 mar 18:46
krzys: [1/2 * 10√2] * 5√2= 5√2 * 5√2=25√4=25 * 2=50 jak na moje to taki wynik
17 mar 18:51
krzys: zadowolona?
17 mar 18:55
kati: albo zwyczajnie wciągnąc w licznik ułamka 5√2 i 10√2 ,gdzie 5*10=50,a pierwiastki po
pomnozeniu dają 2,wiec 50*2 to 100 i podzielić przez mianownik czyli 2 i wychodzi 50
17 mar 18:57
Pati: | | 5√2 * 10√2 | |
tylko że to bardziej powinno wyglądać tak |
| |
| | 2 | |
17 mar 18:59
Pati: no tak

dziękuję ślicznie
17 mar 18:59
krzys: wszystko jedno jak to wygląda

wynik jest 50 bo jak masz ułamek to skracasz 2 z 10 i do góry
masz i tak 5
√2 * 5
√2= 25
√4=50
17 mar 19:01
krzys: nmzc
17 mar 19:02
Pati: jest

dziękuję jeszcze raz
17 mar 19:04
Cinu: Pati, bo ty dzisiaj z tymi pierwiastkami szalejesz to napisz all a nie meczysz pokolei
17 mar 19:07