matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak policzyć pochodną?
adrian:
(2lnt)*(3t+3)
17 mar 17:53
bobi:
(2lnt)'*(3t+3)+2lnt(3t+3)'=2/x(3t+3)+2lnt*3=6t/x+6/x+6lnt=6(t+1/x+lnt) jakoś chyba tak
17 mar 18:14