prosze o pomoc
tuk: przedstaw za pomoca pierwiastka liczbe 720
17 mar 17:35
Agata:
√7202
17 mar 17:39
tuk: a mozesz to jakos zamienic np. 2√2coś takiego
17 mar 17:41
bobi: 7202=518400
√518400=720
√4*129600=720 czyli 2√129600=720
2√4*32400=720 2*2{32400}=720
2*2√4*8100=720 2*2*2√8100=720
2*2*2√9*900=720 2*2*2*3√900=720
2*2*2*3√9*100=720 2*2*2*3*3{100}=720
2*2*2*3*3√4*25=720 2*2*2*3*3*2√25=720
albo od razu 720=√256*2025 czyli 720=16√2025
720=16√81*25 720=16*9√25 720=144√25
17 mar 17:59
Włodek: 720 p {22}
12 sty 17:46