matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
b
???:
w ciagu geometrycznym a
1
=−6 i a
3
=−24 oblicz drugi wyraz ciagu
17 mar 17:15
M:
25 kwi 15:58
M:
18 maj 06:02
MAX:
a
3
=a
1
q
2
; ⇒ q
2
= 4 ⇒q=2 lub q=−2 a
2
= −12 , lub a
2
= 12
18 maj 11:39