wyrażenia wymierne
Agula: Uprość wyrażenie:
17 mar 17:04
R.W.16l:
no i chyba jak na to patrzę to można wzory skróconego mnożenia wykorzystać, ale nie wiem czy
będzie to opłacalne
17 mar 17:07
Agula: to to ja wiem

moze mi to ktos wyliczyc bo moj wynik koncowy sie nie zgadza z tym co mam
podane w ksiazce
17 mar 17:14
Agula: halo

prosze
17 mar 17:27
Jack: | x2+8x+16 | | 6x−4x2 | |
| * |
| =
|
| 6x−9 | | x3−16x | |
| | (x+4)2 | | 2x(3−2x) | |
= |
| * |
| =
|
| | 3(2x−3) | | x(x2−16) | |
| | (x+4)2 | | −2x(2x−3) | |
= |
| * |
| =..
|
| | 3(2x−3) | | x(x−4)(x+4) | |
dalej już dasz radę
17 mar 17:33
Agula: dzieki

juz widze gdzie popelnilam blad
17 mar 17:38