matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
moni:
przedstawieniem wyrażenia 4−x
2
+2xy−y
2
w postaci iloczynu jest?
17 mar 16:54
R.W.16l:
4−(x
2
−2xy+y
2
)=4−(x−y)
2
=2
2
−(x−y)
2
=(2−x+y)(2+x−y)
17 mar 16:57