matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
???:
wiedzac ze sinα+cosα=
5
4
, oblicz sinα*cosα
17 mar 16:54
lancaa:
sinα + cosα =
5
4
/
2
sin
2
α + 2sinαcosα + cos
2
α =
25
16
2sinαcosα + 1 =
25
16
/ −1 2sinαcosα =
9
16
/ :2 sinαcosα =
9
36
=
1
4
17 mar 17:02