a
XxX: funkcje liniowa ktorej wykres jest rownolegly do wykresu funkcji y=− √3x+1 i przechodzi przez
punkt (0,−5) okresla jaki wzor?
17 mar 16:46
Cinu: nie lubie i nie umiem f.liniowych ale tu chyba trzeba tak:
II to a1=a2
więc y=√3 *x + b
−5 = b
y=√3 − 5
DOBRZE?
kojarzy mi się to z f.kwadratowa
17 mar 17:00
Cinu: niech ktos sprawdzi.prosze ..
17 mar 17:34
bobi: chyba dobrze tylko że przy wzorze "x' zjadles

y=
√3x−5
17 mar 17:37
bobi: i minus przed y ...sory
17 mar 17:38
bobi: znaczy przed
√3x
17 mar 17:39
Teta:
y= −√3(x−xA ) +yA , A(0,−5)
y= −√3x−5
17 mar 17:41
Cinu: ale wiem jak zrobic, to wazne
17 mar 17:50