matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
XxX:
w jakich punktach okrag o rownaniu (x−1)
2
+(y−3)
2
=10 przecina os wspolrzednych?
17 mar 16:44
M:
25 kwi 20:51
M:
17 maj 17:17
MMMMM:
z osią OX : y=0 (x−1)
2
+9=10 (x−1)
2
=1 x=0 v x=2 (0,0) , (2,0) z osią OY : x=0 (−1)
2
+(y−3)
2
=10 (y−3)
2
=9 y=0 v y= 6 (0,0) , (0,6)
17 maj 21:26