fizyka
mila: jaki izotop powstaje z :
ołowiu Pb21182 po jednej przemianie α i dwóch przemianach β_
17 mar 16:22
mila: to jest błędne
17 mar 16:23
agata: Pomoże ktoś?
W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym kąt nachylenia krawędzi bocznej do płaszczyzny podstawy
wynosi 60 stopni.oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej ostrosłupa jeżeli krawędź
podstawy wynosi 10 cm.
17 mar 22:30
Wojciech: 21182Pb = 20780X + 42He
20780X = 20781Y + 0−1e + antyneutrino
20781Y = 20782Pb + 0−1e + antyneutrino
20 mar 22:56
Andrzej:
211−Pb ─| "T½" 36.1 min. |─> 211−Bi + β−
211−Bi ─| "T½" 2.14 min. |─> 207−Tl + α
207−Tl ─| "T½" 4.77 min. |─> 207−Pb (STABILNY) + β−
19 sty 21:30