matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
xxx:
−4x(x−3)(x+2)(x+4)=0
17 mar 13:57
Spike:
Masz już postać iloczynową, więc pomyśl co musiałbyś wstawić do nawiasu za x żeby wyszło 0. 4 przypadki.
17 mar 14:02
Godzio:
x = 0 v x = 3 v x = −2 v x= −4
17 mar 14:02