matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąty
Piotr:
Dwusieczne kątów A i B trójkąta ABC przecinają się w punkcie P. Kąt APB jest równy 130 stopni. Wyznacz kąt C trójkąta ABC.
16 mar 23:31
fikuś:
α+β=50
0
⇒ 2α+2β=100
0
⇒ γ=180−100=80
0
16 mar 23:49
fikuś:
kapujesz?
16 mar 23:54