matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
rox:
Rozstrzygnij, czy liczba 100 jest wyrazem nieskończonego ciągu (an) określonego wzorem: a) an=2n−1
n(n+1)
b) an=
2
c) an= 2
n
d) an=4n+4 Nie za bardzo rozumiem ciągi, więc tłumaczcie jak krowie na rowie, ż e się tak wyraże
16 mar 22:03