matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
maciek help help:
oblicz boki x i y jeżeli tgα=12
16 mar 20:50
IZA:
y=12p x=p potem z Pitagorasa (12p)
2
+ p
2
= 6
2
mając p masz x, y
16 mar 22:01
IZA:
POMYŁKA
MOJA 6=12p, x=p ⇒ x=0,5 ⇒y
2
= 6
2
+ 0,5
2
16 mar 22:04