matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Przemo :
Suma liczb parzystych od 2 do 200 włącznie jest równa: A. 10 010 B. 10 100 C. 5 050 D. 110 010
16 mar 20:49
wilga:
B) 2,4,6,......... ,200 n= 100 a
1
=2 a
100
= 200
a
1
+a
100
S
100
=
*100= (2+200)*50= 10 100
2
16 mar 20:56