bobo:
W trójkącie ostrokątnym ABC dane są długości dwóch boków oraz miara jednego z kątów.Oblicz długości boku AC oraz długość promienia okręgu opisanego na tym trójkącie. Długość boku AB=16, BC=14, kąt przy wierzchołku A wynosi 60 stopni. (podaje wygląd trójkąta w przybliżeniu wierzchołek C jest u góry, A po lewej, a B po prawej, Długość boku AC z rysunku wygląda jakby była mniejsza od długości pozostałych boków). POMOCY PROSZĘ.
10 lut 13:32
Sitta:
Z tw. sinusów
14/sin600=2R
następnie z tego samego tw. policz kąt C
Znajdź kat B i jeszcze raz z tw. sin oblicz AC
10 lut 20:20
bobo:
Ale to wystarczy tylko napisać to 14/sin60
0=2R i obliczyć czy coś jeszcze przed tym trzeba pisać
10 lut 21:39
edyta2011: Potrzebuję pomocy w tym zadaniu:
Dla jakich x liczby 2,x,8 tworzony jest ciąg geometryczny

Znajdz q i wzór na an
5 lut 19:39
renia: Bardzo proszę o pomoc

Wyznacz liczby m i k tak aby wielomian W(x) = (m + k)x3 − kx + 7 był równy wielomianowi G(x) =
12x3 + 4x + 7.
4 lut 20:03
Magda: Obwod trojkata rownoramiennego jest rowny 28 cm a stosunek dlugosci jego podstawy do dlugosci
ramienia jest rowny 3:2. Dlugosc ramienia tego trojkata jest rowna ?
21 maj 12:53
Marcin:
2*2x+3x=28
7x=28
x=4
21 maj 12:56
marzena: określ położenie prostej 3x+4y+7=0 względem okręgu (x−3)2+(y−1)2=16
15 kwi 13:42
marzena: ciągiem rosnącym jest ciąg o wyrazie ogólnym:
A.an=−2n B.an=−2+3n C.an=2−3n D.an=(0,2)n
15 kwi 13:46