matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
kasiulam:
3x
3
−2x
2
−9x+6=0
16 mar 19:34
wilga:
x
2
( 3x−2) −3(3x−2)=0 (3x−2)(x
2
−3)=0 (3x−2)(x−
√
3
)(x+
√
3
)=0 x=
2
3
v x=
√
3
v x= −
√
3
16 mar 19:37