Pomocy!
Marcia: Wyznacz wszystkie liczby rzeczywiste m, dla których podane równanie:
−ma dokładnie jedno rozwiązanie
−ma nieskończenie wiele rozwiązań
− nie ma rozwiązania
a) 3m(x − 1)−5=5x
b) mx + m2= 1 − x
c) 2mx − 4m2= 3x − 9
d) m2(x−1) + 3m= mx − m2
Ludzie pomóżcie... Będę bardzo wdzięczna..
16 mar 19:25
Wkurzony Anonim: dokładnie jedno rozwiązanie Δ=0
nieskończenie wiele rozwiązań − doporwadz do równania 0x=0
nie ma rozwiązania Δ<0
16 mar 19:29
Marcia: nie za wiele mi to pomogło.. możesz rozwiązać chodzić jeden przykład?
16 mar 19:32