matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Joanna:
Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej y =− 2x + 8 przechodzàcej przez punkt A = (6,− 1)
16 mar 19:05
wilga:
k: y=−2x+8 a
1
=−2
1
p: y=a
2
( x−x
A
) +y
A
, a
2
= −
=
1
2
a
1
p: y=
1
2
( x−6)−1 y=
1
2
x −4
16 mar 19:09