matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
kiki:
rozwiąż równanie: 2x
3
+2x
2
+4x+4=0
16 mar 18:59
wilga:
skracamy równanie dzielac przez 2 x
3
+x
2
+2x+2=0 x
2
( x+1)+2( x+1)=0 ( x+1)( x
2
+2)=0 x = −1 v x
2
+2=0 −− sprzeczność w zb. R
16 mar 19:01