matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania prowadzące do równań kwadratowych pomocy!
magda:
x+
√
x+5
=1 2
√
6−2x
−
√
5−4x
=3
16 mar 18:59
IZA:
p=√(x+5) ⇔p
2
=x+5⇒ x=p
2
−5 p
2
−5 +p=1 rozwiąż a potem wróć z p na x jeśli p>0
16 mar 22:09