..
Kasia^^: Nie wiem jak zrobić , bardzo proszę o wytłumaczenie
1. Naszkicuj wykresy funkcji f i g . Podaj dziedzinę i równania asympot wykresu.
a) f(x)=4/x , g(x)=−3/x−2
b) f(x)=1/x , g(x)1/x−3
2. Podaj dziedzinę wyrazenia a następnie je uprość
a) x
2−1/x+1
b) x+2/x
2+5x+6
będę bardzo wdzięczna , uratujecie mnie w ten sposób
16 mar 18:15
Kasia^^: ktoś wie jak to zrobić
16 mar 18:57
Kasia^^: błagam
16 mar 19:21
Wkurzony Anonim: Jaka jest definicja asymptoty? Prosta,gdzie brak punktów wykresu (najprościej).
Przez zero nie możesz dzielić wieć wszystkei x które dadz ci w mianowniku zero to asymptoty.
Poza tym W liczniku nie ma ani jednego zero, więc wartość nigdy nie osiągnie zera.
NIe "błagaj" ani nie wysyłaj śmiesznych ikonek tylko ucz się. Przyda się w życiu.
16 mar 19:25
Kasia^^: dziękuje za odp. ale jeszcze tego nie brałam

! więc jak mam to wiedzieć i jak mam to zrobić−
definicja tutaj nic nie da bo ją znam
16 mar 19:37