Logarytmy.
Karolina62: Pomożecie?
Jutro mam sprawdzian, a nie umiem tego zrobić.
Pomóżcie, proszę...
Pozdrawiam.
Skany są w linku. Trudno się to pisze więc pomyślałam, ze zeskanuję. ;− )
http://img339.imageshack.us/i/mata001.jpg/
16 mar 17:42
Karolina62: Proszę.
Ja tego muszę się jeszcze nauczyć, a nie wiem nawet jak mam się za to zabrać. ; (
16 mar 17:51
Karolina62: ?
16 mar 18:11
:o: cos tam pomoge
16 mar 18:14
:o: wszystkich nie umiesz zrobic?
16 mar 18:14
:o: 4 ) 7
x+5x−2=49
7
x+5x−2=7
2
x+5=2x−4
x=9
16 mar 18:17
kaz: 1)
| | 4 | |
3log34+log135=3log34−log35= |
| |
| | 5 | |
16 mar 18:23
:o: 3) a
15*a
34*a
3*a
12 mam nadzieje ze sie nie pomylilem

wykladniki
sumujesz
16 mar 18:23
16 mar 18:27
kaz: | | 2 | | 2 | |
log2√2x=log23/2x= |
| log2x= |
| *5 |
| | 3 | | 3 | |
16 mar 18:27
kaz: | | log20 | | log(2*10) | | a+1 | |
log920= |
| = |
| = |
| |
| | log9 | | log(3*3) | | 2b | |
16 mar 18:31
Karolina62: Wszystkich.
Zabieram się za nie, ale nie mogę skończyć.
16 mar 18:51
Karolina62: Pomocy!
16 mar 20:49