matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
???:
dane sa punkty A(51,−18) i B (−14,24) oblicz wspolrzedne punktu C dla ktorego punkt B jest srodkiem odcinka AC.
16 mar 16:20
Julek:
C = (x;y) średnia arytmetyczna :
x+51
= −14
2
y−18
= 24
2
Liczysz i masz
16 mar 16:43