matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze was pomozcie mi to zrobic
KACHA:
oblicz wartosc wielomianu w dla podanego argumentu x. w(x)=(x−3)
2
+(2x+1)
2
+5(x+1)(1−x), x=
15}−
√
2
2
w(x)=(x−3)(x+3)(2x
2
+18), x=√11
16 mar 16:06