liczba x?
Tuszu: jeśli od liczby x odejmiemy 129 i różnicę pomnożymy przz 129, otrzymamy liczbę 129. Jaką liczbą
jest x?
16 mar 16:02
lala: (x−129)*129=129
obiczyc sobie dalej
16 mar 16:03
fruu: x−129=y
129y=129
y=1
x−129=1
x=130
16 mar 16:04
PTwr: (x−129) * 129 = 129
Go go power rangers!
Zwykłe równanie z jedną niewiadomą, dasz rady =)
16 mar 16:04
kaz: (x−129)129=129→x=130
16 mar 16:04
PTwr: Fruu − nie wspieraj lenistwa =)
16 mar 16:05
Tuszu: W naczyniu wypełnionym po brzegi mieści się 1 kg mąki, której gęstość wynosi 0,7 g/cm3.
Pojemność tego naczynia jest równa ?
16 mar 16:07
fruu: d = mV
d*v=m
v=md
m=1kg=1000g
d=0,7 g/cm3
16 mar 16:19