matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
XxX:
w trojkacie prostokatnym jeden z katow ostrych ma miare 60*, dluzsza przyprostokatna ma dlugosc 6cm. przeciwprostokatna tego trojkata jaka ma dlugosc?
16 mar 16:01
fruu:
h=
a
√
3
2
6={a
√
3
}{2} 12=a
√
3
a=
12
√
3
3
=4
√
3
dalej sobie poradzisz?
16 mar 16:25