matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
A
XxX:
ile wynosi pole rombu o przekatnych dlugosci 2
√
6
i 3
√
6
16 mar 15:36
PTwr:
Oh... romb to deltoid, a pole deltoidu to połowa iloczynu jego przekątnych =)
16 mar 15:40
Dżerard:
d
1
*d
2
P=
2
2
√
6
*3
√
6
P=
2
36
P=
2
P=18
16 mar 15:42