matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania i nierownosci wielomianowe
kasiulam:
ROZWIAZ : A. 3x
3
−2x
2
−9x+6=0 B. −4x(x−3)(x+2)(x+4)<0
16 mar 15:12
wilga:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1692.html
16 mar 15:15
wilga:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1692.html
16 mar 15:17
Julek:
x
2
(3x − 2) − 3(3x − 2) = 0 (3x−2)(x−
√
3
)(x+
√
3
) = 0
21 mar 09:39