matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parabole
KAROLINA:
Hej
Pomożecie.? Jak skierowane są ramiona każdej z podanych paraboli a) y = 1
2
3
x
2
b) y = (2−
√
3
)x
2
c) y = (3−π)x
2
d) y =
3
√
−8
x
2
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc
Dziękuje z góry
16 mar 14:22