matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
XxX:
srednia arytmetyczna liczb 6,12,8,x,3,4,6,8,8 jest rowna 7 . oblicz mediane podanego zestawu liczb
16 mar 06:59
wilga:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1027.html
6+12+8+x+3+4+6+8+8
= 7
9
55+x= 63 x= 8 porzadkujemy zbiór rosnąco: 3,4,6,6,
8
,8,8,8,12 mediana =
8
16 mar 14:08