!!
Ojojoj: Dana jest funkcja W(x)=a(x3+3x2−7x−21)
a) wyznacz miejsca zerowe tej funkcji
b) wyznacz współczynnik a, tak aby do wykresu funkcji nalezał punkt A=(−1;1)
15 mar 22:45
Ojojoj:
15 mar 22:55
Jack: a) z pierwszych dwóch wyciągnij x2 z ostatnich dwóch wyrazów wyciągnij przed nawias −7
b) podstaw pod x=−1, pod y=1 i sprawdz kiedy lewa będzie się równała prawej stronie.
15 mar 22:59
Ojojoj: ok

dzieki
15 mar 23:00
Ojojoj: a) a[(x−√7)(x+P[7})(x+3)] i tyle wystarczy?
15 mar 23:03
Ojojoj: i to ma byc =0 ?
15 mar 23:04
15 mar 23:07
Jack: a) a[x2(x+3)−7(x+3)]=a(x+3)(x−7)
15 mar 23:09
Jack: a(x+3)(x−7)=y i podstaw pod x,y liczby (−1,1)
15 mar 23:09
Ojojoj: juz rozumiem

chyba ok
15 mar 23:10
Ojojoj: tylko tam powinien byc chyba x
2−7
15 mar 23:11