NIc nie rozumiem z tego zadania, kompletnie. Czy ktoś by mógł wyliczyć je całe?
Nicoleeee/ za CHINY tego nie..: Państwo Kamińscy kupili prostokątną działkę pod budowę domu i ogrodzili ją. Zamówili metalową
bramę o szerokosci 5 m i furtkę o szerokosci 1m. Na pozostałą częsc ogrodzenia zużyli 122m m
siatki. Oblicza:
a) obwód L działki
b) wymiary działki, wiedząc że stosunek sąsiednich boków działki jest równy 3:5
Prosiłabym o całe zadanko, bo raczej "wzkazówki" nic mi nie dadzą, z góry przepraszam za takie
trudne zadanieeeeee
15 mar 22:08
Wojciech: Obówd L to suma tych wymienionych L = 5+1 +122
Wymiary: masz 2a + 2b = L i a= 3/5b. R−nie kwadratowe delta i te sprawy..
15 mar 22:11
Nicoleeee/ za CHINY tego nie..: a moglby ktos napisac to rownanko?
15 mar 22:17