matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!
kluska:
Zdarzenia A,B⊂Ω spełniają warunki P(A')=
1
3
, P(B')=
2
5
. P(A∩B)=
3
4
.Wyznacz P(A∪B).
15 mar 22:08
onaa:
P(AuB) = P(A)+P(B)−P(A∩B) P(A)=2/3 P(B)=3/5 POLICZ...
15 mar 22:12