matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!
mona:
Dane są dwa przeciwległe boki kwadratu A=(1,−3), C=(−5,−1). Wyznacz obwód tego kwadratu.
15 mar 21:59
Jack:
policz długość tego odcinka − to będzie przekątna d. Wiesz, że a=d
√
2
, gdzie a to bok, d to przekątna. Obwód to 4a.
15 mar 22:15