matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz równanie
mona:
Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej o równaniu y=−4x+3 przechodzącej przez punkt P=(12,−8).
15 mar 20:47
Jack:
wiadomo że współczynnik a tej prostadłej prostej jest odwrotnością i przeciwieństwem
1
współczynnika a danej w zadaniu prostej. Czyli
. Teraz podstaw znany punkt do równania
4
1
y=
x+b i wylicz b.
4
15 mar 20:52
mona:
ok dzieki juz mam
15 mar 20:56