Robin:
Na okręgu o promieniu 2 opisano trapez, którego kąty przy tej samej podstawie są mają 30 i 45. Znajdź dł ramion oraz oblicz pole.
9 lut 23:56
Robin:
już mam już mam ;d
jednak nie ma to jak trzeźwy umysł. <- w związku z rozwiązywaniem zadań rano a nie w nocy żeby nikt źle nie pomyślałe
10 lut 16:05
proszęnapiszmiwynikxD: Jakie jest pole ?
29 mar 20:46
Eta:

d=4
√2 , c= 6
z warunku wpisania okręgu w trapez
a+b=c+d=6+4
√2 , h=2r=4
| | a+b | |
P= |
| *h= (a+b)*r = (6+4√2)*2= 4(3+2√2) |
| | 2 | |
29 mar 21:05
yolex: Wydaje mi się, że c=8 a nie 6, bo h=4 a c=2h
29 mar 21:08
yolex: I analogicznie trzeba poprawić resztę.
29 mar 21:09
Eta:
Oczywista− oczywistość c= 8 ( oglądam mecz

resztę łatwo niech sobie poprawi zainteresowana/y
29 mar 21:12
Eta:
jolex ja to wiem,że c=2h !
29 mar 21:13
yolex: Ależ nie wątpię, że wiesz
29 mar 21:15