matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Beata:
Rzucono sześcienną kostka do gry . Oblicz jakie jest prawdopodobieństwo, że wypadła liczba oczek, która jest liczbą pierwszą.
15 mar 19:13
figa:
|Ω|=6 A={2.3.5} |A|= 3 P(A)=
3
6
=
1
2
15 mar 19:15
Beata:
Dzięki
15 mar 19:17