matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
k:
1.dla jakich parametrow m funkcja f(x)= (|m+1|−3)x+5 jesy nierosnąca? i f(x) =(m
2
−3m+1)x+5 jes malejąca 2.wyznacz dziedzine funkcji f(x) = 1/(x
4
−3x
2
+1) i f(x) = 1/(x
3
−2x
2
−3x+6)
15 mar 19:01