matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
Zośka:
Jeżeli punkt C jest środkiem odcinka AB gdzie A=(3,−2) i C=(1,0) to punkt B ma wspólrzędne...?
15 mar 17:33
M:
25 kwi 21:35
Filemon:
x
B
+x
A
y
B
+y
A
= x
C
i
=y
C
2
2
x
B
= 2x
C
−x
A
i y
B
=2y
C
−y
A
B=(−1, 2)
25 kwi 21:41