matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wytłumaczenie
Zbych:
Mógłby ktoś wytłumaczyć proste zadanie?
https://matematykaszkolna.pl/strona/1225.html
Dlaczego : −7y = 7x−7 /:(−7) to y=−x+7
? nie powinno być y=−7x ? bo nie kapuje, pomocy
15 mar 17:01
fruu:
−7y = 7x−7 /:(−7) dzielisz przez −7 y=−x+
1
15 mar 17:04