Robin:
W trójkącie równoramiennym ABC , |AC|,|BC| = 4 , |AB| = 6 . Oblicz promień okręgu opisanego na tym trójkącie.
r= a/2sinα , ale jak to tu zastosować nie wiem jaki jest kąt α a sinusa tego trójkąta nie odczytam bo nie jest prostokątny,
Chyba że mam włąśnie narysować prostokątny.
9 lut 21:03
Jakub:
Narysuj wysokość i będziesz miał trójkąt prostokątny (a nawet dwa).
Dalej sin już z tych definicji
398
9 lut 22:22
dider:
prosze o pomoc w zadaniu.podaj przykład ostrosłupa,którego objetosc wynosi 12cm
4 maj 11:17